Nimic nu este mai bun in aceste zile urate de vreme indecisa, ploioase, intunecate, decat o ciorbita bogata si gustoasa.
Aveti nevoie de:
carne de curcan pentru supa
1 ceapa
2 morcovi mari
300 grame ciuperci
200 grame mazare
ulei
o frunza dafin
1 lingura faina
3 linguri smantana
1 lingurita pasta ardei iuti
sare
piper
tarhon
mod de preparare
Curatati carnea de pe oase si taiati-o cubulete.
Curatati si tocati ceapa si caliti-o in putin ulei. Adaugati carnea si caliti inca 2-3 minute. Condimentati cu sare, piper si adaugati frunza de dafin. Adaugati putina apa (cat sa acopere) si lasati sa fiarba incet pentru o jumatate de ora.
Adaugati apoi cartofii taiati cubulete si ciupercile, completati cu apa, aduceti la clocot si adaugati mazarea.
Amestecati faina cu smantana si adaugati incet la ciorba pentru a o ingrosa.