Reteta de astazi nu e nici cu scortisoara nici cu portocale, ba chiar miroase bine-a usturoi. ))) Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi este potrivita pentru sarbatorile ce vin, neaparat sa o treceti pe lista voastra cu aperitive.
Ingrediente
- 500 g ciuperci
- zeama de la 1 lamaie
- sare si piper
- usturoi, dupa gust
- maioneza (puneti atat cat considerati ca trebuie)
Mod de preparare:
Ciupercile le spalam sub jet de apa rece. Punem apa la fiert intr-o cratita incapatoare. Cand incepe sa fiarba punem in apa 1 lingurita de sare, cateva boabe de piper si zeama de la o lamaie mare. Fierbem ciupercile in jur de 15-20 de minute, gustati si vedeti cand sunt gata. Le punem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs si racit.Intre timp se prepara maioneza. Galbenusul fiert se sfarama bine intr-un castron si se presara putina sare. Punem galbenusul crud si omogenizam. Turnam apoi ulei in fir subtire, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Din cand in cand stropim cu zeama de lamaie.
Ciupercile bine racite le taiem felii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Le punem intr-un castron, punem maioneza si omogenizam. Potrivim gustul de sare, punem si putin piper proaspat macinat si usturoiul bine pisat. Omogenizam si dam la rece pentru 1 ora.
Se serveste ca aperitiv, dar merge foarte bine si ca garnitura la diferite fripturi.
va doresc pofta buna