300 gr ciuperci
3 cepe marisoare
5 rosii
5 catei de usturoi
200 ml vin alb
50 gr unt
piper, ienibahar, foi de dafin, cimbru, sare, ulei
Pieptul de curcan l-am lasat la marinat o noapte pentru ca orice carne castiga in valoare prin procesul de marinare. Carnea de curcan ( carne alba cu putin colesterul) fiind o carne cu o rigiditate mai accentuata, poate fi marinata pentru ai potenta gustul, fragezimea si savoare. Pentru marinada am folosit usturoi, 3 linguri ulei, un pahar mai mare cu vin alb, piper, ienibahar, boabe de mustar, cimbru si foi de dafin. Am amestecat toate ingredientele, am frecat bine carnea cu aceasta marinada, am pus carnea intr-un vas acoperit (este indicat ca vasul sa fie din plastic ci nu metalic) si am lasat la frigider o noapte.
Rumenim pieptul de curcan marinat in prealabil
Tocam ceapa marunt si o calim pana se inmoaie in 50 gr. unt (5-6 minute). Spalam ciupercile sub jet de apa rece si le feliem. Ciupercile proaspete nu trebuie obligatoriu curatate de pielita pentru ca nu-si are rostul (multi nutritionisti nici nu recomanda datorita prezentei vitaminei D2). Ciupercile feliate le punem in tigaie, peste ceapa impreuna cu usturoiul zdrobit cu latul cutitului si tocat ( incerc, in general la mancaruri, sa adaug usturoiul ceva mai tarziu si sa nu-l calesc cu ceapa deoarece cu cat fierbe sau se prajeste mai mult cu atat se diminueaza gustul si aroma lasate de acesta, plus ca poate deveni amarui). Amestecam si lasam ciupercile sa se inmoaie timp de cca. 10 minute ( se strang si devin mai mici).
Calim in unt intai ceapa si mai apoi, ciupercile si usturoiul
Adaugam rosiile taiate cubulete
Adaugam si vinul alb
Punem sosul peste carnea de curcan, dam un praf de sare si presaram patrunjelul tocat
Curcan cu sos vanatoresc - poate fi mancat simplu, cu paine neagra sau mamaliga, sau cu diverse garnituri cum ar fi cartofi natur sau orez.

va doresc pofta buna