M-am intors din Romania cu o reteta de prajitura,:).Mi-a placut tare mult aceasta prajitura,simpla dar delicioasa,facuta de Nasa mea draga pentru nunta fratelui meu.
Blatul:
5oua
250gr zahar
200gr faina
1 praf de copt stins cu otet sau zeama de lamaie
Preparare:
Se bat albusurile cu 100 gr de zahar.Separat se freaca galbenusurile cu restul de zahar.Peste galbenusuri se adauga faina,apoi albusurile si praful de copt stins.Se da la cuptor cca 20 de minute la foc mediu.
Sirop:
Se face un sirop dintr-o ceasca de zahar(cca 250 gr),cana cu apa(250 gr,un pachet de unt (200 gr),50 gr ciocolata si un pliculet de nes.Se fierbe totul si apoi se lasa la racit.
Dupa ce pandispanul este racit se insiropeaza bine de tot cu acest sirop.Iar deasupra se presara nuca (poate fi putin prajita)amestecata cu putin zahar pudra.
Simplu dar foarte gustos.