
- 2 foi pentru placinta
- 500g branza dulce
- 100g stafide
- 150g zahar (cantitatea de zahar variaza in functie de branza)
- 3 oua
- 100g smantana
- 50g unt
- rom
- pesmet
Se pun stafidele intr-un bol si se stropesc cu rom. Dupa aceea se pregateste compozitia: se amesteca branza, zaharul, smantana, 2 galbenusuri si stafidele. Se foloseste blenderul pentru a da finete compozitiei. Daca vi se parea prea moale, puneti putin pesmet.
Ungeti ambele foi de placinta cu unt. Se aseaza in tava o foaie de copt, se pune prima foaie de placinta, compozitia si urmatoarea foaie.

Foaia de deasupra se taie la marimea pe care o doriti pentru bucata de placinta,

apoi se unge cu un ou batut. Se coace la foc mic pana cand capata o culoare aurie.

Se serveste cu zahar pudra.

Daca doriti , puteti introduce tava la cuptor fara a taia placinta. Asa veti obtine o placinta de acest gen: