ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

idei si trucuri despre pensat tendinte, alegerea formei potrivite









Pensatul este o arta, iar adaptarea formei sprancenelor la fata este un punct decisiv in accentuarea trasaturilor faciale. Alege forma corecta pentru a perfectiona intreg ansamblul facial.
Pensatul a reprezentat o preocupare generala inca din perioada egipteana, atunci cand kajalul era folosit pentru machiajul ochilor iar carbunele pentru accentuarea sprancenelor. Secolul XX ne propune un amalgam de stiluri, de la sprancenele extra-subtiri a la Marlene Dietrich pana la febra Working Girl dictata de Brooke Shields, moda haotica a nemuritorului Studio 54 sau non-conformismul unor stilisti sau modele ce promoveaza disparitia totala sau oxigenarea sprancenelor. In 2010, sprancenele se indreapta mai mult ca niciodata catre o epopee a naturalului, probabil a doua sau a treia oara in istoria omenirii cand se renunta la prelucrarea acestora.
  tendintele promoveaza naturaletea. Formele sunt simple, aproape deloc stilizate. Despre propunerile pentru sprancene de pe catwalk nu sunt multe de spus: extremitatile deloc prelucrate colaboreaza cu forma groasa a sprancenelor asa cum a fost propusa de designeri pentru acest an. Daca esti adepta infocata a tendintelor, nu ai mult de lucru la capitolul pensat in acest sezon.
                                              
 
                                         
Arcuirea usoara, tunderea sau indepartarea excesului pentru a deschide privirea raman insa trucuri care nu ies niciodata din tendinte. Pensatul pleaca, bineinteles, de la o tehnica universal valabila: stabilirea lungimii sprancenelor.
Teoria este urmatoarea:
Se traseaza trei linii imaginare: A, B si C. A este linia perpendiculara pe coltul intern al ochiului si reprezinta punctul de start al sprancenei. B este linia imaginara ce traverseaza irisul si reprezinta punctul de start al arcuirii, iar C este linia diagonala ce uneste nara si coltul extern al ochilor.

Acestea reprezinta, desigur, coordonatele de baza. Poti alege sa folosesti fond de ten sau un creion alb pe firele ce nu se incadreaza in liniile imaginare pentru a-ti fi mai usor atunci cand incepi pensatul propriu-zis.

Indeparteaza firele de par ca depasesc aceste linii in primul rand, pentru a stabili dimensiunile exacte, in special lungimea.
Fa-ti o schema atunci cand incepi arcuirea. In functie de linia B, decide cat de subtiri le vrei, apoi acopera firele cu un concealer, fond de ten sau creion alb. Priveste-te in oglinda. Esti multumita de rezultat? In caz contrar, sterge produsul si reorganizeaza-ti schema.
Arcul nu trebuie sa inceapa niciodata inainte de extrema irisului. In general, de la jumatate sau din extremitati sunt directiile obisnuite pentru arcuire. Tinta este un triunghi cu varful rotunjit (pentru a evita un look superficial).
Trucuri:
Tunde-ti sprancenele inainte de a le pensa. Prima jumatate a sprancenelor se va pieptana in sus, cea de-a doua in jos, iar varfurile ce depasesc baza vor fi tunse cu o forfecuta. De ce este importanta sa faci acest lucru inainte si nu dupa pensatul propriu-zis? Pentru a nu indeparta fire prea lungi, insa a caror radacina se afla in baza sprancenei, lasand astfel goluri inestetice. Nu esti adepta tunsului? Asigura-te cel putin ca le-ai pieptanat inainte.
Si firele de deasupra sprancenei se pot pensa, insa sub nicio forma cele care se incadreaza in spranceana, doar cele cu aspect de puf. Forma sprancenei nu se poate desena de sus, ci numai de jos, pensatul firelor de deasupra afectand, in general, arcul natural al sprancenelor tale.
Cel mai bine este sa te pensezi dupa un dus prelungit sau dupa o baie de aburi, deschizandu-ti porii si facand pensatul mai putin dureros. De asemenea, intinde pielea pe cat posibil si aplica o lotiune tonica rece. Dupa ce ai terminat procedura, aplica o crema cicatrizanta sau pur si simplu o crema hidratanta.
Instrumente de care ai nevoie:
Cel mai bun model de penseta este cea din imaginea de jos. Varfurile sunt subtiri, poti apuca si cele mai naravase fire de par fara a prinde pielea.
Penseta Tweezerman si pieptene pentru sprancene, Sephora.

                                             



                                                   
Desi in principiu frumoase si stilate, vedetele de la Asa NU! ne-au surprins cu alegeri nepotrivite a formei sprancenelor. Jennifer Connelly, desi posesoarea unor sprancene dense si usor de prelucrat, alege lipsa desavarsita a oricarei forme, sprancenele ei fiind mult prea groase inaintea arcului natural. Cantareata Fergie afiseaza un aer mirat, arcul fiind mult prea ridicat si prea rotunjit, iar sprancenele foarte subtiri. Atat Salma cat si Kristen dau senzatia ca merg la acelasi stilist, deoarece afiseaza sprancene asimetrice, fara forma, cu extremitati nestilizate si cu o lipsa totala a unei arcuiri potrivite fetei lor.
Alege forma sprancenelor corespunzatoare fetei tale!

 
Fata ovala

O recunosti dupa:
Fruntea mai lata decat barbia, obrajii pronuntati, insa nu proeminenti, barbia ovoidala de dimensiuni reduse.
Forma sprancenelor:
Nu este necesar sa prelucrezi sprancenele in mod special, fata ovala fiind deja tipul ideal. Alege o forma usor arcuita si care respecta coordonatele celor trei axe.
 





 
Fata rotunda

O recunosti dupa:
Aspectul relativ circular, simetric, fata fiind aproape la fel de lata cat este lunga. Obrajii sunt foarte proeminenti, fiind punctul maxim de latime al fetei.
Forma sprancenelor:
Sprancenele trebuie se fie putin arcuite si alungite, fara a fi prea subtiri, conferind astfel senzatia de lungime unei fete rotunde. Exagereaza arcul si nu il rotunji, lasa-l ascutit, in timp ce liniile ce formeaza arcul este bine sa raman drepte. Daca ti se pare exagerat, adopta forma propusa pentru fata ovala, insa evita forma de spranceana usor rotunjita.










 
 
Fata patrata

O recunosti dupa:
Fruntea, si in special mandibula, in colturi, amandoua fiind aproximativ la fel de late.
Forma sprancenelor:
Alege sprancene mai groase, mai pronuntate, pentru a echilibra linia mandibulei. Coloreaza-ti sprancenele cu un dermatograf daca nuanta acestora este pala si adopta o usoara arcuire, putin rotunjita sau curbata.








 
 
Fata lunga

O recunosti dupa:
Aspectul alungit, atat al barbiei si fruntii, cat si al pometilor, dimensiunile fiind usor echivalente. Barbia este proeminenta.
Forma sprancenelor:
Pentru a face o fata lunga sa para mai scurta, alege o forma usor aplatizata. O linie usor orizontala estompeaza lungimea fetei tale.







 
 
 







Fata in forma de inima

O recunosti dupa: barbia foarte ascutita. In rest, coordonatele sunt asemenatoare cu cele ale fetei ovale. Obrajii nu sunt excesiv de proeminenti.
Forma sprancenelor:
Alege sprancene rotunjite, ce incadreaza fata intr-un look general de inima. Pot fi nu foarte arcuite, pentru un look mai natural sau mai arcuite daca ai senzatia ca fata ta este destul de scurta.











 
Fata in forma de diamant
O recunosti dupa:
Aspectul ascutit, unghiular. Fruntea este relativ scurta, insa lata, in special in zona tamplelor.
Forma sprancenelor:
Ca si in cazul formei inima, sprancenele trebuie sa fie rotunjite, nu ascutite. In cazul tau insa, arcul trebuie sa fie bine definit, facand fruntea sa para mai mica.
 









 
Daca ai ochii mici, nu alege sprancenele prea groase.
Pentru ochii departati, sprancenele vor fi mai apropiate de radacina nasului decat in cazul normal (cand incep pe linia perpendiculara coltului intern al ochiului).
Pentru ochii apropiati, sprancenele vor fi putin mai departate de coltul intern al ochiului, dand senzatia de distanta intre ochi.