Numele de avocado vine din limba spaniola – aguacate – insemnand “testicul”(datorita formei sale). Arborele de avocado se mai numeste si “arborele cu testicule” .
Fructul copt trebuie sa fie greoi si sa poata fi apasat usor. Daca ati cumparat din greseala un fruct necopt, nu va faceti probleme. Se poate lasa la temperatura camerei cateva zile, pana se coace. Daca ati taiat deja fructul si decideti sa il pastrati in frigider, stropiti pulpa cu zeama de lamaie, ca sa nu se oxideze ca merele. Pulpa fructului este galbena si cremoasa – se poate unge pe paine. Nu incercati insa sa gustati fructul asa crud cum este – veti regreta – are un gust gretos. Coaja fructului nu este comestibila.
Din samburele de avocado se extrage uleiul de avocado. Acest ulei este folosit in cosmetica. Fructul este foarte hranitor, contine grasimi, proteine, vitamine (B6, C,PP, E …), potasiu, magneziu, fier, zinc … Avocado este foarte folositor celor care au probleme cu inima (contine arginina) si colesterolul (il reduce). Pentru un ten mai ingrijit si par mai frumos, folositi o masca de avocado.
In ciuda faptului ca este un fruct foarte sanatos pentru noi, necuvantatoarele au de suferit. Avocado este toxic pentru animale. Daca aveti caini, pisici, papagali… tineti-i departe de fruct, poate avea efect fatal daca este inghitit. Aveti grija!