O reteta absolut delicioasa de ciorba dreasa de vitel din: carne de vitel, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, ardei gras, pulpa de rosii, bors, ou, smantana, sare, piper, frunze de telina si patrunjel verde.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vitel cu os
- 3-4 cartofi
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 1/2 telina mica
- 1 ardei gras
- 4-5 pulpa de rosii
- 1 l bors
- 1 ou
- 2-3 linguri de smantana
- sare
- piper
- frunze de telina
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Speli bine carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă rece, la foc mic până face spumă. Indepărtezi spuma. Când carnea a fiert pe jumătate pui cartofii tăiaţi pai şi legumele date pe râzătoare sau tăiate cubuleţe mici.
Adaugi pulpa de roşii. Pui sare şi piper după gust şi laşi să fiarbă la foc potrivit. Când carnea şi legumele sunt bine fierte, torni borşul, potrivit după gust şi laşi să mai fiarbă circa 10 minute.
Opreşti focul şi dregi ciorba cu ou bătut amestecat cu smântână. Presari pătrunjel verde tocat mărunt.
Poftă bună!