Chifteluţe
Ingrediente:
- 350 g carne de porc,
- 400 g carne de vită,
- 1 ceapă,
- 2 linguri făină de grîu,
- 1 lingură ulei,
- 4-5 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
- 4 cepe,
- 2 morcovi,
- 1 rădăcină pătrunjel,
- 1 rădăcină ţelină,
- 2 linguri ulei,
- 2 linguri pastă de roşii,
- 1½ pahare bulion de carne,
- acid citric,
- 1 linguriţă zahăr,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru boabe.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi potrivite, se dă împreună cu ceapa prin maşina de tocat de 2 ori. În tocătură se adaugă sare, piper şi se amestecă bine. Se formează bile mici, se trec prin făină, se rumenesc în tigaie, se acoperă cu sos şi se înăbuşă 12-15 minute. Înainte de a fi gata se adaugă verdeaţă şi usturoi pisat. Chifteluţele se servesc cu sos, fără garnitură în farfurii adînci.
Prepararea sosului: Morcovii, ceapa, pătrunjelul şi ţelina se taie fidea sau feliuţe, se prăjesc, se adaugă pastă de roşii, iar par peste 7-10 minute se toarnă bulion sau apă şi se înăbuşă la foc slab 10 minute. Sare, zahăr, acid citric, foi de dafin, piper se adăugă la sfîrșit.