Ingrediente:
- 800 g carne de oi,
- 600 g fasole verde,
- 3 cepe,
- 2 roşii,
- 1 linguriţă făină de grîu,
- 2 linguri ulei,
- 2 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- foi de dafin,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
- 2 cepe,
- 1 lingură ulei,
- ½ lingură oţet sau zeamă de lămîie,
- 1 pahar apă,
- cuişoare,
- coriandru,
- sare,
- piper negru boabe,
- foi de dafin, zahăr,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se bate, se pune în oală, se presară cu sare şi piper, se acoperă cu sos şi se marinează 3-4 ore. Fasolea verde se taie, se fierbe, se scurge prin strecurătoare şi se prăjeşte. Carnea se scurge prin strecurătoare, se prăjeşte, se adaugă fiertura de fasole şi se înăbuşă pînă este gata. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc se adaugă fasolea, faina prăjită şi diluată cu fiertură, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate, ceapa prăjită, sare, piper, foi de dafin şi, la sfîrşit, usturoiul pisat.
Prepararea sosului: Ceapa se taie inele, se pune în cratiţă, se adaugă ulei, oţet sau zeamă de lămîie, sare, zahăr, mirodenii şi verdeaţa tăiată şi se amestecă.
Se serveşte presărată cu verdeaţă tăiată.