Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci
Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tocanita taraneasca de porc cu ciuperci:
- 1,5 kg pulpa porc taiata cuburi
- 500 gr.ciuperci
- 2 cartofi
- 2 legaturi de ceapa verde
- 2 legaturi de usturoi
- 500 gr.rosii la cutie
- sare de mare
- piper
- boia dulce/iute
Mod de preparare tocanita taraneasca de porc cu ciuperci:
Am curatat cartofii si i-am taiat cuburi, ciupercile le-am spalat foarte bine pt. ca eu nu le curat de coaja (contine vitamine)si le-am taiat in doua, ceapa si usturoiul le-am tocat marunt .Intr-o cratita, am pus la prajit carnea si am lasat-o pana a inceput sa se rumenesca bine, am adaugat un strop de sare sa prinda carnea gust.
Am adaugat ceapa si usturoiul si am lasat la calit 5 min.
Urmeaza cartofii, amestecam putin si adaugam apa fiarta, lasam sa dea cateva clocote sa se inmoaie carnea si sa fiarba cartofii.
Adaugam ciupercile, lasam sa dea un clocot peste ele si turnam rosiile. Asezonam cu sare, piper si boia .
La final adugam patrunjel tocat.
Aceasta minunata tocanita am servit-o cu pita de casa si salata verde cu castraveti .
Pofta buna !