Musaca de cartofi cu carne tocata
Iti trebuie:
- 1 kg cartofi
- 500 g carne tocata
- 2 cepe sau 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura patrunjel
- 2 oua
- 4 linguri smantana
- 2 rosii
- 1 lingura rasa faina
- ulei
- sare
- piper
- boia.
- Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja.
- Intr-un vas se pune la incins uleiul, dupa care se adauga ceapa tocata marunt.
- Dupa ce s-a rumenit se adauga carnea tocata si condimentele, se lasa 5 minute la calit si se da de pe foc.
- Se adauga patrunjelul tocat marunt.
- Dupa ce au fiert cartofii se lasa sa se raceasca si se curata de coaja.
- Intr-o tava unsa cu ulei se asaza cartofii taiati rondele, deasupra se toarna compozitia de carne dupa care se pune iar un strat de cartofi.
- Se face un sos din oua, faina si smantana, dupa care se toarna deasupra.
- Se orneaza cu felii de rosii taiate rondele si se da la cuptor circa 45 minute.
- Se taie racorita.