Salau cu nuci
O reteta delicioasa de peste gata in 30 de minute. Merita incercata!
Ingrediente
- ~400 grame salau, pregatit file
- 2 linguri nuca macinata (40 grame)
- 6 linguri ulei de masline
- 1 lingura patrunjel verde
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 ceapa
- sare, piper (optional)
Mod de pregatire
- Ungeti cu o lingura de ulei vasul de copt. Asezati ceapa taiata rondele/solzisori.
- Intr-un castron preparati un sos din: zeama de lamaie, ulei, nuca, patrunjel, sare si piper.
- Adaugati in sos fileurile de peste si lasati-le la frigider timp de 10-15 minute.
- Asezati fileurile de peste peste patul de ceapa si dati la cuptor, la 180 grade, pentru 30-35 minute.
Timp de preparare: 35 minute
Complexitate: Foarte redusa
Portii: 2-4
Precizari
Sosul cu nuca este potrivit si pentru alte tipuri de peste.Ceapa taiata rondele va avea rolul de a impiedica lipirea pestelui de fundul vasului, dar poate fi la fel de bine consumata.