ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Raci fierti

Raci fierti













Ingrediente: 12 raci, 1/2 l apa, 2 catei de usturoi, sare, piper boabe, frunza de dafin, patrunjel, ceapa

Racii trebuie sa fie vii; se spala in mai multe ape si se scurg. In oala se pune numai atata apa cat ii acopera si o lingurita rasa de sare. Se pun vreo 2 catei de usturoi, o frunza de usturoi, o frunza de dafin, un fir de patrunjel, o ceapa. Se fierb la foc iute. Cand clocoteste apa, se arunca inauntru racii, cateva boabe de piper si se lasa sa fiarba numai 5 min. dupa ce au dat in clocot. Se racesc in apa in care au fiert. Se servesc pe un platou ornat cu verdeturi.





Racii se spală (fiind vii) unul cîte unul, înlăturînd gunoiul sau noroiul de pe corp cu o perie de paie. Pentru aceasta se apucă racul cu degetul mare şi arătător de spinare ca să nu poată să prindă mina cu foarfecele. După ce s-a spălat, se scot intestinele ce se află de-a lungul cozii. Coada racului are trei solzi şi se trage solzul din mijloc. Se aruncă imediat racul în apă clocotită.