Piept de curcan marinat la gratar
Pieptul de curcan marinat este un preparat potrivit pentru iesirea la iarba verde . Un piept de curcan este potrivit pentru o masa de 5- 6 persoane. Se prepara repede si este foarte suculent.
Ingrediente pentru pieptul de curcan marinat
- 1 piept de curcan dezosat
- 50 grame sare
- 50 grame zahar
- 20 grame ghimbir
- 20 grame piper
- 10 grame scortisoara
- 4 catei de usturoi.
Pentru sos:
- 30 grame miere
- 20 grame mustar de Dijon
- 1 ardei iute uscat
- 20 ml otet balsamic.
Cum se prepara pieptul de curcan marinat
Intr-o cratita amesteca sarea, zaharul, piperul, scortisoara si ghimbirul cu 200 ml apa. Lasa pe foc pana sa in clocot. Da focul mai mic si mai adauga 3 cani de apa rece.
Aseaza pieptul de curcan intr-un recipient. Adauga peste el usturoiul zbrobit si sosul preparat mai devreme. Acopera si da carnea la frigider peste noapte.
Incinge gratarul. Intr-un bol amesteca mierea cu ardeiul iute sfaramat, mustarul si otetul. Scoate pieptul de curcan din sosul marinat. Aseaza pieptul pe gratar, timp de 25 - 30 de minute. Intoarce pieptul doar o singura data.
Unge din cand in cand pieptul de curcan cu sosul din miere si mustar . Cand este gata, ia pieptul de pe gratar si acopera-l cu o folie de plastic. Lasa-l sa se raceasca 10 minute inainte de a servi.
Aseaza pieptul de curcan intr-un recipient. Adauga peste el usturoiul zbrobit si sosul preparat mai devreme. Acopera si da carnea la frigider peste noapte.
Incinge gratarul. Intr-un bol amesteca mierea cu ardeiul iute sfaramat, mustarul si otetul. Scoate pieptul de curcan din sosul marinat. Aseaza pieptul pe gratar, timp de 25 - 30 de minute. Intoarce pieptul doar o singura data.
Unge din cand in cand pieptul de curcan cu sosul din miere si mustar . Cand este gata, ia pieptul de pe gratar si acopera-l cu o folie de plastic. Lasa-l sa se raceasca 10 minute inainte de a servi.