Ciorba taraneasca de vitel
Ingrediente - Ciorba taraneasca de vitel
3 morcovi 2 patrunjei 1 ceapa 1/2 gulie 1/2 telina 300 g carne vitel 200 g mazare boabe 200 g varza proasptata 1 gogosar 2 cartofi leustean patrunjel verde sare piperCarnea se taie bucatele ce se calesc in doua linguri cu ulei pina ce carnea isi scgimba culoarea.
Legumele se curata , se spala si se taie dupa preferinta.
Peste carne se pune apa apoi legumele taiate marunt , frunzele de leustean, sare si piper.
Se lasa sa fiarba pina ce toate sunt fierte bine.
Deasupra se presara cu patrunjel verde tocat si se acreste cu zeama dupa muraturi sau cu zeama de varza.
Cine doreste poate adauga smantana si serveste ciorba cu ardei iute.
Pofta mare !
Timp de preparare: 1 ora si 10 minute minute
Complexitate: medie