Ciorba de burta Moldoveneasca
Ingrediente pentru 6 portii :
1 kg de burta (de preferinta prefiarta) , 500 gr de rasol de vita, 120 gr ceapa, 40 gr morocvi, 40 gr telina, 40 gr patrunjel ( radacina), 3 oua, 100 ml otet, 3 gr piper, 15 gr sare, 30 gr orez, 20 gr leustean, 20 gr patrunjel (frunze), 100 gr smantana.
Mod de preparare :
Se spala burta si se pune la fiert impreuna cu rasolul si sare in 2 L de apa rece. Se las ala fiert si se spumuieste cu grija. Cand e aproape fiarta se adauga zarzavatul intreg si se mai lasala fiert pana cand burta si zarzavaturile sunt fierte . Odata zarzavatul fiert se coate impreuna cu burta si se taie fideluta, iar zeama se stecoara. Se pun intr-o supiera orezul fiert separat, zarzavaul si burta taiate fideluta, si zeama.
Se serveste cu dressing din galbenusurile amestecate cu smanatana, otet si se garniste cu verdeata tocata fin.
* daca se doreste se poate adauga in dressin si usturoi pisat.
* se poate servi si cu ardei iute.