Calmari umpluti
Ingrediente:
10-12 calmari congelati
2 buc. de ceapa verde(sau 1/2 ceapa uscata)
1 catel de usturoi
partrunjel
3 hamsii(daca sunt cele sarate,se spala de sare si apoi se taie marunt)
1 ou
3 linguri pesmet
6 linguri ulei masline(in schimb se pune de floarea soarelui)
1 pahar de vin alb
1 rosie(sau putin concentrat)
suc de lamaie
sare, piper
2 buc. de ceapa verde(sau 1/2 ceapa uscata)
1 catel de usturoi
partrunjel
3 hamsii(daca sunt cele sarate,se spala de sare si apoi se taie marunt)
1 ou
3 linguri pesmet
6 linguri ulei masline(in schimb se pune de floarea soarelui)
1 pahar de vin alb
1 rosie(sau putin concentrat)
suc de lamaie
sare, piper
Preparare:
Se curata calmarii eliminand gura si ochii,se taie tentaculele marunt. Daca se cumpara cei curatati deja, taiem doar tentaculele.
Se toaca marunt ceapa, usturoiul, patrunjelul si hamsiile.
Intr-un castron se amesteca tentaculele tocate marunt, oul, ceapa, usturoiul, patrunjelul, hamsiile, 3 linguri pesmet, 3 linguri ulei, sare si piper. Se pune totul in mixer si se amesteca pt. cateva minute asa incat sa devina compozitia ca o crema, apoi se umplu calmarii cu o lingurita.
In cap se inchide cu o scobitoare, asa incat, cand se fierb nu iese toata compozitia.
Se pun calmarii in tigaie cu 3 linguri ulei si se prajesc putin pe ambele parti, imediat se adauga vinul alb si se coc 30-40 minute, adaugand intre timp putin suc de lamaie, iar ultimile 10 minute o rosie tocata cubulete (sau putin concentrat).
Daca este nevoie pe parcursul fierberii se adauga putina apa,asa incat la sfarsit sa avem un sos de a putea servi apoi calmarii.
Chiar daca iese putin din umplutura aceasta o amalgam bine cu sosul de vin in care sau fiert calmarii iar la sfarsit cand este gata , punem patrunjel tocat.
Timp Preparare: nementionat Se toaca marunt ceapa, usturoiul, patrunjelul si hamsiile.
Intr-un castron se amesteca tentaculele tocate marunt, oul, ceapa, usturoiul, patrunjelul, hamsiile, 3 linguri pesmet, 3 linguri ulei, sare si piper. Se pune totul in mixer si se amesteca pt. cateva minute asa incat sa devina compozitia ca o crema, apoi se umplu calmarii cu o lingurita.
In cap se inchide cu o scobitoare, asa incat, cand se fierb nu iese toata compozitia.
Se pun calmarii in tigaie cu 3 linguri ulei si se prajesc putin pe ambele parti, imediat se adauga vinul alb si se coc 30-40 minute, adaugand intre timp putin suc de lamaie, iar ultimile 10 minute o rosie tocata cubulete (sau putin concentrat).
Daca este nevoie pe parcursul fierberii se adauga putina apa,asa incat la sfarsit sa avem un sos de a putea servi apoi calmarii.
Chiar daca iese putin din umplutura aceasta o amalgam bine cu sosul de vin in care sau fiert calmarii iar la sfarsit cand este gata , punem patrunjel tocat.
Complexitate: medie