Sweet coffee
O reteta delicioasa care se poate servi ca aperitiv, bautura de bar sau la ocazii speciale.
Ingrediente:
Se toarna “Tequila rose” intr-un pahar conic mic (1cl). Se acopera lichiorul cu spuma de lapte fierbinte. Se completeaza cu espresso fierbinte. Reteta pentru doua portii. |
Cafea cu nuca de cocos si lapte
Ingrediente:
Se fac 2 gauri in nuca de cocos si se scoate tot lichidul intr-un vas pentru folosire ulterioara. Se coace nuca de cocos in cuptor la foc mic (aprox. 150 grd. Celsius) timp de 30 de minute. Se sparge nuca de cocos cu un ciocan si se desprinde partea alba a nucii de cocos. Se zdrobeste pana se obtine o compozitie fina si se amesteca apoi cu laptele si laptele de cocos scurs anterior. Compozita astfel obtinuta se incalzeste la foc mic pana devine cremoasa. Se adauga la cafeaua tare si zahar si se serveste in pahar de cocktail. |
Cafea caramel
Ingrediente:
Se face cafeaua (preferabil la filtru) din cafea, apa si topping de caramel. Nu se adauga zahar deoarece toppingul este foarte dulce. Se orneaza cu frisca si bucatele de ciocolata. Reteta pentru sase portii. |
Cafea Vieneza
Cafea macinata, lapte si miros imbietor de scortisoara….iata secretele care stau la baza unei minunate cafele.
Ingrediente:
Se pun in filtru:cafeaua, zaharul, scortisoara macinata si apa. Se poate orna cu un bat de scortisoara si se poate servi si cu lapte, dupa preferinte. Reteta pentru pentru 6 portii. |
Cocktail Kahlua
CoffeeTerra va invita sa savurati un cocktail deosebit in care lichiorul de cafea si inghetata de cafea va vor alinta simturile.
Ingrediente:
Se amesteca inghetata, laptele si lichiorul. Se poate orna paharul de cocktail cu picior cu topping de ciocolata apoi se toarna amestecul obtinut anterior. Se orneaza cu frisca si sa pune la frigider 10 minute. |