ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Zacuscă moldovenească de ardei



Zacuscă moldovenească de ardei








Ingrediente:




25 gogoşari, 25 ardei graşi, 1 kg de ceapă, 10 vinete mari, 1 kg de morcovi, 2 kg de roşii, un litru de ulei.








Mod de preparare:


 Coaceţi gogoşarii, ardeii şi vinetele, apoi curăţaţi fără să vă udaţi mâinile cu apă. Tocaţi ceapa mărunt şi căliţi-o încet la foc mic, în toată cantitatea de ulei, până când constataţi că aceasta devine translucidă. Tocaţi separat gogoşarii, ardeii şi vinetele. Daţi morcovii prin răzătoarea mică, puneţi-i zece minute să se înăbuşe în uleiul fierbinte şi lăsaţi vasul acoperit. Adunaţi totul într-un vas mai mare, de preferinţă o cratiţă emailată, puneţi bulionul obţinut din roşii şi daţi zacusca la cuptor să fiarbă mocnit. Când a scăzut bine, potriviţi de sare, puneţi trei-patru foi de dafin, o linguriţă cu boabe de piper şi turnaţi zacusca fierbinte în borcane mici. Legaţi-le cu celofan sau folosiţi capace şi puneţi-le în cuptorul cald, fără foc, până a doua zi.