Zacusca de toamna
Timp de preparare:
7 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
3 kg gogosari copti
3 kg ardei grasi copti
3 kg ardei kapia copti
4 kg ciuperci (de prefeinta ghebe)
2,5 kg ceapa alba
750 ml ulei
600 g pasta de tomate
sare, piper, foi de dafin
Mod de preparare:
Coci legumele, le cureti si le lasi la scurs. Ciupercile le fierbi 30 minute, le clatesti si le lasi la scurs. Ceapa curatata, o fierbi intreaga 10 minute, o lasi sa se raceasca. Dai pe robot toate ingredientele, omogenizezi compozitia, adaugi uleiul, condimentezi si dai la cuptorul incins, pana scade compozitia. Spre final, adaugi pasta de tomate, mai lasi in cuptor pana se ridica uleiul la suprafata. Dureaza cam 3 ore si jumatate.Imediat, asezi zacusca in borcane, capsezi, steriizezi in cuptorul incins 20 minute. Asezi borcanele sub paturi, lasi sa se raceasca. Pastrezi in beci sau in camara.