Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Asadar ingrediente pentru salata,( nu sunt batute in cuie, voi puteti face din cit de multe fructe sau in ce cantitate doriti):
o jumatate de pepene galben
2 piersici
o banana
o portocala mare sau doua mai potrivite
200 gr zmeura
cateva coaceze negre
2-3 linguri coniac
pentru serbet:
50 ml apa
150 gr zahar
sucul de la 1 1/2 lamaie
o mana de frunze de busuioc
Mod de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Asadar ingrediente pentru salata,( nu sunt batute in cuie, voi puteti face din cit de multe fructe sau in ce cantitate doriti):
o jumatate de pepene galben
2 piersici
o banana
o portocala mare sau doua mai potrivite
200 gr zmeura
cateva coaceze negre
2-3 linguri coniac
pentru serbet:
50 ml apa
150 gr zahar
sucul de la 1 1/2 lamaie
o mana de frunze de busuioc
Mod de preparare:
Initial tinem fructele la rece, minim o ora. Spalam fructele, le curatam de coaja, scoatem simburii - acolo unde este nevoie. Intr-un bol marea, salatiera sau ce mai aveti prin casa, punem pepnele taiat cubulete, banana taiata rondele, portocala taiata feliute mici, piersicile taite felii, cateva bobite de coacaze neagra/rosie si zmeura. dam la rece pentru macar o jumatate de ora.
Serbetul il facem cam asa: intr-o craticioara punem la fiert 50 ml apa, dupa care tragem de pe foc si punem frunzele de busuioc, la infuzat pentru 10-15 minute. Filtram apoi apa, adaugam sucul de la 1 1/2 lamaie si punem la fiert pina obtinem un sirop bine inchegat. Eu l-am lasat putin mai mult la fiert si a devenit mai tarisor, dar ce conteaza?! Gustul este minunat!
Scoatem fructele din frigider, stropim cu coniac si adaugam la fiecare portie cite o lingura de serbet. Va spun ca este ultra-mega-delicios! Si mai ales racoros, exact ce trebuie pe asa vremuri :)
Serbetul il facem cam asa: intr-o craticioara punem la fiert 50 ml apa, dupa care tragem de pe foc si punem frunzele de busuioc, la infuzat pentru 10-15 minute. Filtram apoi apa, adaugam sucul de la 1 1/2 lamaie si punem la fiert pina obtinem un sirop bine inchegat. Eu l-am lasat putin mai mult la fiert si a devenit mai tarisor, dar ce conteaza?! Gustul este minunat!
Scoatem fructele din frigider, stropim cu coniac si adaugam la fiecare portie cite o lingura de serbet. Va spun ca este ultra-mega-delicios! Si mai ales racoros, exact ce trebuie pe asa vremuri :)
|