Prajitura Padurea Neagra cu visine
Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
Sos:
1 castron de visine
125 g zahar
scortisoara
1-2 linguri de amidon
1-2 linguri de coniac
Blat:
125 g unt
150 g zahar
3 oua
Vanilie, sare
250 g ciocolata amaruie
1 lingurita praf de copt
60 g faina
50g cacao
Mod de preparare:
Zaharul se freaca cu untul spuma, dupa care se adauga ouale, vanilia, ciocolata topita, faina , pudra de cacao si praful de copt
Compozitia se pune in forme separate de sufle unse cu ulei si tapetate cu zahar tos
Visinile se fierb cu zaharul, timp de 20 minute. Dupa care se pune cate 2 linguri in mijlocul prajiturii.
Se dau la cuptor, cand sunt gata se rastoarna si se servesc cu sos de visine facut din: visine, zahar, scortisoara un pic de coniac si 1-2 ling amidon
Sosul poate fi inlocuit cu dulceata de visine.
Compozitia se pune in forme separate de sufle unse cu ulei si tapetate cu zahar tos
Visinile se fierb cu zaharul, timp de 20 minute. Dupa care se pune cate 2 linguri in mijlocul prajiturii.
Se dau la cuptor, cand sunt gata se rastoarna si se servesc cu sos de visine facut din: visine, zahar, scortisoara un pic de coniac si 1-2 ling amidon
Sosul poate fi inlocuit cu dulceata de visine.