PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE
Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
pentru blat:
6oua
o cana zahar
100 ml ulei
1pliculet praf de copt
2 linguri apa fiarta
200 g faina
coaja de la 1 lamaie
un praf de sare
Pentru crema:
4 galbenusuri de oua
500 ml lapte
2 linguri amidon alimentar
200 g zahar
1 pachet unt
zeama de la 1 lamaie
Ornat:
fructe diverse stoarse de zeama
frisca
Mod de preparare:
Se prepara blatul din ouale intregi frecate cu zaharul si se adauga apa fiarta ,apoi faina amestecata cu praful de copt si uleiul,coaja de lamaie
Se pune in tava ( de diverse forme)si se da la cuptor 40 min
Intre timp se pregateste crema:se ameasteca galbenusurile cu zaharul,apoi amidonul,si se toarna putin cate putin laptele pana se incorporeaza tot si se da la foc domol pana da in clocot(10 min)
Se lasa sa se raceasca si se amesteca rece cu untul si zeama de lamaie(cate putina crema+lamaie)
Cand s-a racit blatul se toarna crema deasupra,apoi frisca si fructele
Se pune in tava ( de diverse forme)si se da la cuptor 40 min
Intre timp se pregateste crema:se ameasteca galbenusurile cu zaharul,apoi amidonul,si se toarna putin cate putin laptele pana se incorporeaza tot si se da la foc domol pana da in clocot(10 min)
Se lasa sa se raceasca si se amesteca rece cu untul si zeama de lamaie(cate putina crema+lamaie)
Cand s-a racit blatul se toarna crema deasupra,apoi frisca si fructele