Pîine pentru primire (întîlnire) Moldova
Ingrediente:
- 650 g făină de grîu,
- 1,5 pahar lapte,
- 2 ouă,
- 2 linguri margarină,
- 2 linguri zahăr,
- 2 g vanilină,
- sare,
- 10 g drojdii,
- 1 ou.
Aluatul se prepară după cum este indicat în reţeta „Colacul miresei”. Împărţim aluatul în două părţi, în proporţie de 90 şi 10%. Din partea mai mare se formează o bilă, se acoperă cu pînză şi se lasă pentru un timp. Din restul aluatului se formează o torsadă şi elemente decorative (flori, frunze). Torsada se aplică în jurul bilei (în partea de jos), se pun elementele decorative, se unge cu ou bătut şi se lasă pentru 15-20 de minute. Se dă la cuptor, acesta fiind încălzit pînă la temperatură de 175-180 de grade pentru 40-45 minute. Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn – la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.