-
Pârjoale moldoveneşti
- 500 g carne,
- 100 g franzelă,
- 100 g ceapă,
- 1 ou,
- 1 legătură mărar,
- sare,
- piper pisat şi
- usturoi după gust,
- ulei pentru prăjit.
Se curăţă carnea de peliţe şi de vine şi se dă de două ori prin maşina de tocat împreună cu franzela înmuiată şi stoarsă, ceapa călită şi verdeaţa. Se potriveşte de sare şi de piper, se adaugă 1-2 ouă, se amestecă bine frământând şi se formează pârjoale în forma frunzei de vişin care se dau prin făină, ouă bătute şi prin pesmet alb. Se prăjesc pe ambele părţi în grăsimea bine înfierbântată. Se servesc cu piure de cartofi sau fasole, spanac, mazăre sau cu sote de morcovi.
Când se serveşte, pârjoalele se pot stropi cu unt topit sau cu mujdei de usturoi