ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Ardei umpluti cu ciuperci




Ardei umpluti cu ciuperci









 


Timp de preparare:
1 ora si 40 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru 4 persoane:
6-8 ardei grasi rosii mari
500 g ciuperci pleurotus (champignon)
2 cepe
2 rosii
1 morcov
100 g orez
300 ml bulion
50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
2 lingurite zahar
1 legatura marar si patrunjel
1 lingura faina
50 ml ulei
sare, piper, paprika, curry (optional 1 cub concentrat ciuperci)
optional 1-2 dovlecei sau rosii


Mod de preparare:
Ardeii se curata de cotoare si se scutura semintele. Se spala bine ciupercile, se scurg si se toaca marunt. O rosie se toaca cubulete, cealalta se taie felii subtiri. Ceapa se toaca marunt, morcovul se curata si se rade pe razatoarea putin mai mare.
Intr-o tigaie (sau ceaun) caliti in 20 ml ulei, ceapa, morcovul, ciupercile si cubuletele de rosie, adaugati 1/2 din ketchup, verdeata tocata, orezul si condimentati. Lasati pana scade zeama si se umfla putin orezul (aproximativ 10 minute).
Umpleti ardeii (puteti sa-i astupati cu o bucatica de ardei sau de rosie). In 30 ml ulei prajiti-i putin pe toate partile si puneti-i vertical intr-un vas de fonta (tuci) sau intr-o cratita, pe un pat de felii de rosii, fara uleiul in care i-ati prajit. Daca ramane umplutura, scobiti 1-2 dovlecei taiati in doua (sau cateva rosii), ii umpleti si ii asezati intre ardei.
Turnati bulionul si putina apa in care ati dizolvat zaharul cat sa-i acopere putin. Fierbeti la foc mic cu capac aproximativ 30 minute si dati vasul la cuptor la foc mic inca 20-30 minute.
In uleiul in care ati prajit ardeii preparati sosul dintr-o lingura de faina desfacuta in apa, restul de ketchup si turnati-l peste ardei, miscand energic vasul, ca sa se amestece bine. Mai lasati 5 minute la cuptor si ardeii sunt gata.
Se servesc cu smantana si decorati cu frunzulite de patrunjel si marar.
Pofta buna.