Macrou afumat
Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
26 buc. macrou congelat
sare fina dupa gust
ulei pentru uns pestii la final
Mod de preparare:
Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior .
Se leaga fiecare pestisor in parte de codita,se presara cu sare dupa gust pe toate partile cat si in interior.
Se tin agatati la rece pe balcon sau afara o noapte,dupa care se afuma . Noi i-am tinut la afumat cca . 8 ore la foc mic.Dupa afumare i-am agatat din nou pe balcon o noapte,iar apoi i-am uns cu putin ulei si i-am impachetat in folie pentru alimente pentru a nu se usca.
Se leaga fiecare pestisor in parte de codita,se presara cu sare dupa gust pe toate partile cat si in interior.
Se tin agatati la rece pe balcon sau afara o noapte,dupa care se afuma . Noi i-am tinut la afumat cca . 8 ore la foc mic.Dupa afumare i-am agatat din nou pe balcon o noapte,iar apoi i-am uns cu putin ulei si i-am impachetat in folie pentru alimente pentru a nu se usca.