ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Cuşcuş cu friptură de pui şi salata verde





Cuşcuş cu friptură de pui şi salata verde








Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Friptura:
1 pui de casă
sare, piper si boia
unsoare
Cuşcuş:
250g de cuşcuş
250 ml de apa fierbinte/supă
1 lg ulei de masline
Sare
puţin unt
legume: roşii
1 ceapa roşie
1 ardei roşu
1 castravete
măsline
1 legătură de pătrunjel
suc de lămâie
Dresing pentru salată:
1 căpăţână de usturoi
piper
ulei de măsline
smântână
sare
suc de lămâie
o salată mare


Mod de preparare:
Carnea se porţionează. Se face un amestec din sare, boia şi piper şi se asezonează bucăţile de carne de seara. Se păstrează la rece.A doua zi se unge o tavă cu unsoare, se aşază carnea şi se pune la cuptor. Se urmăreşte, se adaugă câte puţină apă, se întoarce.

Se pune 250 ml de apa la clocotit cu sare şi ulei de măsline.
Când apa clocoteşte, se ia de pe foc şi se adaugă 250 g de cuscus. Amestecă lent pâna se umezeşte tot. Lasa 2 minute acoperit să se odihnească. Adaugă puţin unt amestecând cu o lingură.
Încălzeşte la foc mic 3 minute înainte de a servi.Poate însoţi carnea de miel, pui, peşte.
Eu am pregătit cuşcuşul cu legume.
Legumele tăiate se amestecă şi se adaugă cuşcuşul pregătit, suc de lămâie după gust şi ulei de măsline.Se amestecă şi se lasă 3 ore la frigider înainte de a servi. Se ornează cu măsline, roşii mici, pătrunjel.
Usturoiul se curăţă, se taie mărunt(mai mult se zdrobeşte), se sărează, se freacă bine cu ulei de măsline, ca la maioneză. Se adaugă nişte smântână, suc de lămâie(după gust). Se pune într-un castron şi salata verde separat(îşi pune fiecare cât vrea).
Se aşază cuşcuşul pe un platou mare, iar pe margine se aşază carnea.
Se serveste pe salata verde pe care se pune putin dresing, apoi cuşcuş şi carne.