Crochete de peşte
Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pentru 4 persoane
1 kg file de peşte
Sare
Piper
150 g făină
Aluat
cca. 150 g făină - cantitatea depinde de conţinutul în amidon
200 ml bere
1 lingură ulei de măsline
3 buc. gălbenuş
3 buc. albuş
Sare
Piper
Nucşoară
Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se taie în fâşii late de 1,5 cm.
Se condimentează cu sare şi piper.
Se trec prin făină.
Se pune făina într-un castron potrivit, se adaugă treptat berea, uleiul, gălbenuşul, şi se amestecă pentru a obţine un aluat omogen.Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară rasă, după gust. Se bate albuşul spumă, se adaugă cu grijă în aluat. Fileurile de peşte pudrate cu făină se trec prin aluat, apoi se prăjesc imediat în baie de ulei, până capătă o crustă crocantă. Se servesc calde.
Se condimentează cu sare şi piper.
Se trec prin făină.
Se pune făina într-un castron potrivit, se adaugă treptat berea, uleiul, gălbenuşul, şi se amestecă pentru a obţine un aluat omogen.Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară rasă, după gust. Se bate albuşul spumă, se adaugă cu grijă în aluat. Fileurile de peşte pudrate cu făină se trec prin aluat, apoi se prăjesc imediat în baie de ulei, până capătă o crustă crocantă. Se servesc calde.