ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Mancare din pastai de fasole cu carne de porc





Mancare din pastai de fasole cu carne de porc










Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Aproximativ 1/2 kg fasole proaspata pastai
2-3 morcovi
1 ceapa
2 lingurite boia dulce
100 ml ulei
2-3 catei de usturoi
cimbru
piper macinat
sare
otet de mere cu miere
4 lingurite amidon alimentar
1 legatura patrunjel verde.
300-400 g carne de porc(pulpa)


Mod de preparare:
Incepem cu carnita, pe care o spalam, o taiem cubulete si o punem la fiert in apa cu sare.
Curatam, spalam si taiem sau rupem pastaile bucatele, curatam si spalam ceapa si morcovii.
Intro cratita cu capacitate de 1 litru, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt si morcovii taiati rondele, calim usor pana ceapa devine sticloasa, adaugam cele 2 lingurite de boia dulce, adaugam fasolea, acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie fasolea si morcovii. Intre timp completati apa care scade, legumele sa fie usor acoperite de apa. Presaram piper macinat proaspat, adaugam 1 lingurita cimbru uscat sau proaspat, potrivim gustul mancarii cu sare, inacrim usor mancarea cu otet de mere cu miere, care ii va da un gust placut, usor dulce-acrisor. Sa va spun o smecherie, otetul de mere cu miere, este mult mai gustos si sanatos decat otetul din vin, eu il folosesc la inacritul ciorbelor si al salatelor de cruditati. Pregatim imediat o diresatura din 4 lingurite de amidon si putina apa, care se adauga la mancare si obtinem un sos fin. Amestecam sa nu se faca cocoloase, clocotim mancarea 1 minut, apoi stingem focul. Adaugam, usturoiul zdrobit cu presa si patrunjelul verde tocat marunt. Se serveste cu bucatele de carne fiarta.