Gogosi si minciunele

1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 kg. de faina
3 galbenusuri de ou
100 ml. ulei
800 ml. lapte
3 linguri de zahar
un pic de sare
50 gr. drojdie
esenta de rom
ulei
ciocolata menaj
zahar pudra si dulceata.
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, dupa care se toarna peste faina, se adauga galbenusurile de ou, zaharul, uleiul, si se framanta adaugandu-se treptat laptele.
Aluatul rezultat se pudreaza cu faina si se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora.
Se intinde o foaie.
Cu ajutorul unui pahar se decupeaza gogosile si se mai lasa un pic sa creasca.
Iar pentru minciunele cu ajutorul unui pinten se taie fasii late, in forma de romburi, dupa care pe fiecare bucatica, la mijloc se face o taietura si prin care se trece un colt al fiecarei bucati si se trage.
Gogosile si minciunelele se prajesc in uleiul incins, pe ambele parti, dupa care se pun la scurs pe un servet de hartie.
Se servesc pudrate cu zahar, glazurate sau cu dulceata.
Aluatul rezultat se pudreaza cu faina si se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora.
Se intinde o foaie.
Cu ajutorul unui pahar se decupeaza gogosile si se mai lasa un pic sa creasca.
Iar pentru minciunele cu ajutorul unui pinten se taie fasii late, in forma de romburi, dupa care pe fiecare bucatica, la mijloc se face o taietura si prin care se trece un colt al fiecarei bucati si se trage.
Gogosile si minciunelele se prajesc in uleiul incins, pe ambele parti, dupa care se pun la scurs pe un servet de hartie.
Se servesc pudrate cu zahar, glazurate sau cu dulceata.