ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Ciorba de potroace cu curcan





Ciorba de potroace cu curcan









Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
1 kg tacam de curcan (spate, gat, aripi),
2 cepe,
2 morcovi,
1 patrunjel,
1 pastarnac,
100 g telina,
1 cartof,
1 legatura patrunjel si leustean,
2 litri bors sau moare de varza (1 plic bors magic),
2 lingurite zahar,
sare, piper, 2-3 linguri ulei,
optional 1 cub concentrat pui cu leustean


Mod de preparare:
Puneti la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea transata si spalata. Cand clocoteste luati spuma si lasati la fiert, la foc mic cu capac, 30 minute. Intre timp curatati si spalati cepele, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si cartoful, apoi tocati-le marunt (cartoful bucati mari) si puneti-le la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta.
Adaugati concentratul si un polonic de zeama clocotita de la carne si mai lasati la foc mic 5 minute.
Rasturnati legumele calite in oala cu ciorba si puneti la fiert, separat, borsul sau moarea de varza (sau 2 litri de apa in care adaugati plicul de bors magic). Cand clocoteste, adaugati totul peste ciorba, mai fierbeti 5 minute, apoi stingeti focul si adaugati verdeata tocata marunt.
Dregeti gustul de sare, piper, zahar si puneti ciorba in supiera cu bucati de carne desprinse de pe oase (de pe spate si tartita), bucati de gat sau aripi. Decorati cu cateva felii de morcov, frunze de leustean si, eventual, bucati de peperoni.
Iti ia mahmureala cu mana … Daca vrei, poti s-o mai acresti cu otet si s-o mananci cu ardei iuti proaspeti sau murati. Daca nu ai ardei iuti murati, reteta o gasesti tot aici.