CIORBA DE PESTE TARANEASCA
Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Se poate folosi unul sau mai multe sortimente de peste
Am folosit pentru aceasta ciorbita numai crap .La ciorba se foloseste si capatana si coada)
1 morcov
1 albitura
3 felii de telina
2 buc ardei gras
2 cepe
2 catei de usturoi pentru aroma
sare,piper dupa gust
2 rosii
3-4 linguri cu orez
1-1,5 l bors sau se poate acri cu otet dupa gust
leustean verde
tarhon verde
un galbenus de ou
Mod de preparare:
Zarzavatul se curata,se spala,se toaca cubulete,se da prin razatoare sau se taie pestisori si se pune la fiert in apa rece.Cand zarzavatul este patruns se adauga orezul ales si spalat foarte bine.
Se curata pestele,se scoate osul amar de la cap,iar dupa ce a fost spintecat si s-au scos intestinele,se spala repede fara a fi tinut prea mult in apa.Se taie bucati potrivite si cand zarzavatul si orezul sunt aproape fierte,se adauga borsul clocotit in prealabil, 2 catei de usturoi pentru aroma,rosiile tocate marunt si se potriveste de sare,piper.Cand clocoteste,se lasa focul mic, se adauga bucatile de peste si se lasa sa fiarba in functie de marimea bucatilor de peste pana se inmoaie si intra furculita foarte bine in carnea de peste.Cand a fiert pestele se adauga verdeata tocata marunt,galbenusul de ou batut si amestecat cu cateva linguri de zeama din ciorba pentru a ajunge la aceeasi temperatura (sa nu se taie) si se opreste focul.
Ciorba se serveste calda sau rece dupa preferinta,cu mamaliguta si ardei iute.
Se poate servi ciorba cu pestele in aceeasi farfurie sau zeama intr-o farfurie si pestele separat..
Se curata pestele,se scoate osul amar de la cap,iar dupa ce a fost spintecat si s-au scos intestinele,se spala repede fara a fi tinut prea mult in apa.Se taie bucati potrivite si cand zarzavatul si orezul sunt aproape fierte,se adauga borsul clocotit in prealabil, 2 catei de usturoi pentru aroma,rosiile tocate marunt si se potriveste de sare,piper.Cand clocoteste,se lasa focul mic, se adauga bucatile de peste si se lasa sa fiarba in functie de marimea bucatilor de peste pana se inmoaie si intra furculita foarte bine in carnea de peste.Cand a fiert pestele se adauga verdeata tocata marunt,galbenusul de ou batut si amestecat cu cateva linguri de zeama din ciorba pentru a ajunge la aceeasi temperatura (sa nu se taie) si se opreste focul.
Ciorba se serveste calda sau rece dupa preferinta,cu mamaliguta si ardei iute.
Se poate servi ciorba cu pestele in aceeasi farfurie sau zeama intr-o farfurie si pestele separat..