Ciorba de perisoare cu legume deshidratate
Ingrediente:
100 g legume deshidratate
2 cartofi
2 cepe
1 litru bors (1/2 plic bors magic)
400 g carne tocata
1 ou
2 lingurite faina
3 linguri orez
1 lingurita patrunjel tocat (verde sau uscat)
2 lingurite leustean tocat (verde sau uscat)
1/2 lingurita concentrat de ciuperci
200 ml suc de rosii
3 linguri ulei
1 lingurita zahar
sare, piper
Mod de preparare:
Puneti la fiert legumele deshidratate in 3 litri de apa rece cu putina sare. Spalati orezul si lasati-l sa stea in apa rece la inmuiat, sa se umfle putin.
Intre timp curatati si spalati ceapa si cartofii. Taiati cepele in doua si feliati-le foarte subtire. Puneti la calit in ulei ceapa, dupa cateva minute adaugati bulionul si patrunjelul tocat. Lasati pe foc inca 3-4 minute, apoi adaugati totul peste legumele din oala, impreuna cu cartofii taiati mare, zaharul si lasati sa mai fiarba la foc mic cu capac 20 minute.
Puneti carnea tocata intr-un castron, adaugati oul, faina, orezul care a stat la inmuiat in apa, concentratul si omogenizati compozitia. Formati cu mainile ude perisoare nu prea mari si puneti-le pe un fund de lemn ud.
Punem la fiert separat borsul sau 1 litru de apa cu cu jumatate din plicul de bors magic. Cand clocoteste dati focul foarte mic, completati cu 2-3 polonice de zeama din ciorba, trageti cratita putin de pe flacara si puneti cu grija perisoarele una cate una. Cand sunt fierte, se ridica deasupra (dupa 7-8 minute).
Puneti incet perisoarele si borsul peste ciorba, presarati cu leustean, dregeti gustul de sare si piper. Puneti in supiera perisoare si ciorba, decorati cu verdeata.
Pofta buna.
Intre timp curatati si spalati ceapa si cartofii. Taiati cepele in doua si feliati-le foarte subtire. Puneti la calit in ulei ceapa, dupa cateva minute adaugati bulionul si patrunjelul tocat. Lasati pe foc inca 3-4 minute, apoi adaugati totul peste legumele din oala, impreuna cu cartofii taiati mare, zaharul si lasati sa mai fiarba la foc mic cu capac 20 minute.
Puneti carnea tocata intr-un castron, adaugati oul, faina, orezul care a stat la inmuiat in apa, concentratul si omogenizati compozitia. Formati cu mainile ude perisoare nu prea mari si puneti-le pe un fund de lemn ud.
Punem la fiert separat borsul sau 1 litru de apa cu cu jumatate din plicul de bors magic. Cand clocoteste dati focul foarte mic, completati cu 2-3 polonice de zeama din ciorba, trageti cratita putin de pe flacara si puneti cu grija perisoarele una cate una. Cand sunt fierte, se ridica deasupra (dupa 7-8 minute).
Puneti incet perisoarele si borsul peste ciorba, presarati cu leustean, dregeti gustul de sare si piper. Puneti in supiera perisoare si ciorba, decorati cu verdeata.
Pofta buna.