ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Iahnie de fasole

 

 

Iahnie de fasole 

 

 

 Ingrediente iahnie de fasole:

300 g fasole boabe, 2 cepe, 1 morcov, 100 g bulion,5 linguri ulei, 1 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, marar, patrunjel, 2 foi dafin, sare, piper

 
 
 
 
 
Modul de preparare a retetei:
Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte, in apa rece. Dimineata fasolea este hidratata, iar pielita poate chiar sa fie indepartata de pe boabele de
fasole. Scurgem toata apa si punem fasolea la fiert in apa rece, cu 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu. Se lasa sa fiarba 20 minute, dupa care se arunca apa si se pune din nou la fiert.
Se toaca ceapa si morcovul si se calesc. Se adauga bulionul si o lingurita de boia si se mai lasa pe foc 2-3 minute. Cand fasolea este aproape fiarta si a scazut suficient, se adauga acest amestec peste fasole, se pune piperul, frunzele de dafin si se da la cuptor inca aproximativ 1 ora, pentru a scadea complet. Cand este gata, se presara iahnia de fasole cu patrunjel si marar tocat si se acopera.