ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Retete Carne



 


Tocana taraneasca cu carne de vita

http://www.clicklink.ro






Complexitate Redusă

    Tocana taraneasca cu carne de vita
  • Ingrediente

    Pentru 5 portii:
    carne de vita - 600 g
    faina - 25 g
    untura/ulei - 100 g (ml)
    ceapa - 600 g
    usturoi - 20 g
    ardei gras - 200 g
    cartofi - 500 g
    apa - 1 l
    patrunjel verde - 1 legatura
    marar verde - 1 legatura
    pasta de tomate - 50 g
    sare si piper dupa gust
  • Mod de preparare

    Pentru tocana taraneasca cu carne de vita carnea se spala si se taie bucati mai mici. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul verde si mararul verde se curata si se taie marunt. Faina se dilueaza in 50 ml apa. Carnea se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Carnea se scoate separat in alt vas. In jiul ramas de la carne se inabusa ceapa si ardeiul gras, dupa care se adauga carnea, pasta de tomate diluata in 100 ml apa, cuburile MAGGI, faina diluata in 50 g apa si 550 ml apa. Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii cuburi si, treptat, restul de 200 ml apa. Cand carnea si cartofii au fiert, se pune usturoiul taiat marunt, sare si piper. La final, se adauga deasupra patrunjel si marar.

  • Mod de servire

    Tocana taraneasca cu carne de vita se serveste calda.
Check Page Rank of your Web site pages instantly:
This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service
Click Here!





Purceluş la cuptor

Ingrediente:
•    1 purceluş de 1,5-2 kg,
•    0,5 pahar de ulei vegetal,
•    6-8 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    verdeaţă,
•    legume proaspete pentru decor.

Mod de preparare:
Roadeţi cu cuţitul părul de porc, fără însă să tăiaţi pielea. Frecaţi apoi cu făină şi pîrliţi-o la foc deschis. De la gît faceţi o tăietură laterală, scoateţi măruntaiele, spălaţi bine. Faceţi o marinată din sare, piper, usturoi tocat şi ulei vegetal, ungeţi purceluşul pe interior cu marinata, faceţi tăieturi în regiunea coastelor şi rasolului, introduceţi acest amestec şi acolo. Lăsaţi să se marineze 4-6 ore. Coaseţi tăietura cu aţă albă groasă. Punem purceluşul astfel ca să se sprijine în picioare, îl ungem cu ulei vegetal şi punem tava în rola încinsă bine. Cum numai purceluşul se rumeneşte bine, faceţi focul mic şi stropiţi periodic purceluşul cu sucul pe care-l lasă. Lăsaţi-l la cuptor pînă e gata. Pentru ca în timpul prăjirii să nu se ardă urechile şi coada ele sînt acoperite cu folie de aluminiu. Înainte de a fi servit se înlătură aţa, se taie porţii, dar se lasă împreună pentru a păstra forma purceluşului. Purceluşul poate fi copt şi umplut. În calitate de umplutură pot fi folosite gutuile, merele de soiuri acre, prunele uscate, hrişca, tăieţei amestecaţi cu legume şi măruntaie. Adică acele produse, care îmbibă foarte bine sucul şi grăsimea eliminate în procesul de preparare.





Click Here!

Chifteluţe


Ingrediente:
  • 350 g carne de porc,
  • 400 g carne de vită,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • 1 lingură ulei,
  • 4-5 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.
Pentru sos:
  • 4 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • 1 rădăcină ţelină,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri pastă de roşii,
  • 1½  pahare bulion de carne,
  • acid citric,
  • 1 linguriţă zahăr,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi potrivite, se dă împreună cu ceapa prin maşina de tocat de 2 ori. În tocătură se adaugă sare, piper şi se amestecă bine. Se formează bile mici, se trec prin făină, se rumenesc în tigaie, se acoperă cu sos şi se înăbuşă 12-15 minute. Înainte de a fi gata se adaugă verdeaţă şi usturoi pisat. Chifteluţele se servesc cu sos, fără garnitură în farfurii adînci.
Prepararea sosului: Morcovii, ceapa, pătrunjelul şi ţelina se taie fidea sau feliuţe, se prăjesc, se adaugă pastă de roşii, iar par peste 7-10 minute se toarnă bulion sau apă şi se înăbuşă la foc slab 10 minute. Sare, zahăr, acid citric, foi de dafin, piper se adăugă la sfîrșit.





  Chiftele de porc cu soia
















Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
500 g carne tocata de porc
1 plic de 100 g cuburi de soia
2 oua
5-6 catei de usturoi
1 ceapa
1 morcov mic (carota)
200 ml ulei pentru prajit
5 linguri de faina, 1 lingura ketchup
1 legatura marar proaspat sau in otet
sare, piper, cimbru

Puneti cuburile de soia la inmuiat in apa calda pana se umfla bine, apoi stoarceti-le. Curatati si tocati ceapa, taiati usturoiul felii si dati morcovul pe razatoarea mare. Puneti la calit in 3 linguri de ulei ceapa si morcovul, adaugati 1 lingura de ketchup, putina apa si caliti pana scade bine zeama.
Tocati soia impreuna cu usturoiul (in blender sau cu masina de tocat carne) si puneti intr-un castron carnea tocata, soia, ouale, cimbru, sare piper, apoi adaugati legumele calite si mararul tocat marunt. Daca folositi marar in otet trebuie bine clatit. Omogenizati bine compozitia.
Formati cu mana uda chiftele de marime potrivita, cam cat o lingura de carne, pe care le asezati pe un fund de lemn ud. Puneti uleiul la incinns si pregatiti o tava in care puneti faina. Cand s-a incins bine uleiul, dati chiftelele prin faina, le scuturati putin cu palma si le turtiti putin, apoi le puneti la prajit. Se prajesc pe ambele parti cate 4-5 minute pana se rumenesc si se scot pe hartie absorbanta.
Eu folosesc destul de des soia cand fac preparate cu carne tocata de porc pentru ca absoarbe grasimea si sunt mai sanatoase. Se servesc ca atare sau cu diferite garnituri. Eu am preparat piure de cartofi si sos de rosii.
Pofta buna. 



Ardei umpluti cu carne de porc


 Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru 4 persoane:
9-10 ardei grasi mai maricei
600 g carne de porc tocata
150 g orez
1-2 cepe
1-2 morcovi tineri
1 legatura marar si patrunjel
300 ml bulion
50 ml ketchup
3 linguri faina
1-2 lingurite zahar
200 ml smantana
 2-3 rosii
sare, piper, paprika (optional 1 cub concentrat ciuperci sau costita afumata)
50 ml ulei


Mod de preparare:
Click Here!
Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se pune carnea tocata intr-un lighenas sau castron mai mare.
Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei si caliti ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea mare fara a le praji, cu putina apa, ketchup sau rosii curate de pielita si tocate, apoi adaugati orezul, condimentele si lasati pana scade zeama. Rasturnati continutul peste carnea tocata, adaugati verdeata tocata, eventual si cubul de concentrat. Omogenizati compozitia.
Umpleti ardeii si puneti-i apoi intr-o tigaie cu ulei fierbinte, nu-i prajiti prea tare, doar ii opariti in ulei si ii intoarceti apoi cu gura in jos pentru a forma o crusta ca un capac. Se vor curata de pielite mult mai usor.
Puneti ardeii pe un pat de felii de rosii, cu apa si bulion cat sa-i acopere si felii de rosii deasupra. Fierbeti-i la foc mic, cu capac aproximativ 30 minute.
In tigaia in care ati prajit ardeii faceti sosul: peste zeama ramasa adaugati bulionul, zaharul, paprika, 2-3 linguri de faina desfacuta in apa sau bulion si amestecati totul bine, dar nu fierbeti pentru ca veti adauga acest sos peste ardei. Dati la cuptor inca 30 minute la foc mic, sa se inchege sosul si se se rumeneasca frumos ardeii.
Se servesc calzi cu smantana si cu verdeata tocata.
Pofta buna. 


Curcan impachetat in cartofi la cuptor

 Timp de preparare:
1 ora si 45 minute (complexitate ridicata)

Ingrediente:
1 pulpa superioara curcan (500 g)
2-3 cartofi mari
1 ceapa
2 ardei grasi rosu/verde
1 morcov
1 ceapa
 5-6 catei de usturoi
cateva frunze de spanac (optional)
cateva fire de patrunjel
1 ou
50 ml ulei
sare, piper, cimbru, paprika


Mod de preparare:
Curatati si taiati in felii de 2-3 mm grosime cartofii si morcovul, taiati ardeii fasiute, tocati ceapa, dezosati pulpa de curcan si taiati-o bucati potrivite.
Intr-o tigaie antiaderenta prajiti in ulei feliile de cartofi si morcov, 1-2 minute pe ambele parti, apoi scoateti-le si lasati-le sa stea cateva minute ca sa se inmoaie. In uleiul ramas in tigaie puneti la prajit bucatile de carne, ceapa tocata, cateva cubulete de ardei gras si condimentati. La urma adaugati oul, verdeata tocata si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.
Intr-un vas rotund asezati radial felii de cartofi, putin suprapuse una peste alta, turnati in mijloc umplutura de carne, indoiti peste ea cartofii, acoperiti cu un strat, alternand cu felii de cartofi si morcovi. Asezati radial fasiutele de ardei ramase, adaugati 50 ml apa, acoperiti vasul folie de aluminiu si puneti-l intr-o tava cu apa, apoi dati tava la cuptor, la foc mediu, 45 minute.
Indepartati folia, puneti deasupra feliute de usturoi, pudrati cu cimbru si paprika si mai lasati 20 minute sa se rumeneasca frumos.
Se serveste cald, garnisit cu verdeata si muraturi.
Pofta buna.

Pîrjoale


Ingrediente:
  • 800 g carne de porc,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri de făină de grîu.
Pentru liezon:
  • 2 ouă,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • 2 linguri lapte,
  • sare,
  • piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţele şi se da prin maşina de tocat de 2 ori. Se adaugă sare, piper, ouă şi se amestecă bine. Se formează pîrjoale, se trec prin făină şi liezon, se rumenesc în tigaie pe ambele părţi şi se coc în cuptor pînă sunt gata.
Prepararea liezonului: Ouăle se bat, se adaugă sare, piper, lapte, faină şi se amestecă bine




Check Page Rank of your Web site pages instantly:

Rulade cu carne de porc în foi de varză


Ingrediente:
  • 800 g de ceafă de porc,
  • 10-12 ciuperci shampignons,
  • ½ căpăţînă varză murată,
  • 1 pelicula de grăsime,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 3 linguri de ulei vegetal.
Mod de preparare:
Carnea se taie în patru bucăţi, se bate, se sărează şi se piperează. Ciupercile spălate şi curăţite se taie felii, se prăjesc în ulei. Pe fiecare bucată de carne se pun ciupercile prăjite, se rulează şi se înfăşoară în frunza de varză şi pelicula de grăsime.  Se prăjeşte în ulei pînă la rumenire şi se dă la cuptor cu capac în acelaşi vas, în care s-a prăjit, pînă ce este gata.


PageRank Checker Add to Google