cea mai buna fasole cu ciolan (sau afumatura) taraneasca
daca vreti sa faceti fasole de preferat sa lasati boabele de fasole cu o seara inainte in apa rece,ca fierbe mai repede,
ingrediente
1 kg fasole boabe
1 ciolan afumat (sau afumatura)
2 sau 3 linguri de ulei
3 cepe mari
2 morcovi
1 lingurita rasa de oregano
1 lingurita rasa de chimen
1 lingurita rasa de rozmarin
piper
sare
50 ml ulei
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
2 sau 3 linguri bulion
2 catei de usturoi
mod de preparare
se spala fasolea se pune la fiert intr-o oala dupa ce a dat in clocat schimbati apa si repetati procedura de 2 sau 3 ori,(ca sa nu ne inbalonam si sa tragem multe multe fasuri,,,,,,,,,)
dupa ce ati schimbat ultima apa puneti apa rasa cu fasolea in oala punem si ciolanul sau afumatura,
intre timp ce fierbe fasolea si ciolanul,curatam ceapa si spalam ceapa si morcovi si verdeata,dupa care le tocati marunt ceapa verdeata si morcovi se taie cubulete,
dupa ce a fiert fasolea dati la o parte oala de pe foc scoateti ciolanul si taieti bucatelele de carne dupa preferinta,
intr-o tigaie mai mare caliti ceapa si morcovi adaugati si cei 2 catei de usturoi taiati felii suptiri,dupa ce se prajesc legumele putin adaugati si carnea de pe ciolan si lasati 5 minute sa se caleasca,
dupa ce sa calit puneti ceapa cu morcovi si carnea care ati calito peste fasole si puneti oala de fasole pe aragaz,si amestecati bine,
dupa care puneti sarea,piperul dupa gust si restul condimentelor verdeata oregano chimen rozmarin si amestecati bine mai lasati-o sa fiarba 15-20 de minute dupa care puteti manca fasolica cu muraturi
va doresc pofta buna
sper sa va placa