Descriere Piscot cu capsune si bezea
Piscot cu capsune si bezea.
- 1/2 kg de capsune;
- 9 oua;
- 300 g de zahar;
- 100 g de faina;
- 100 g de gem de capsune;
- 1 varf de cutit de bicarbonat.
Mod de Preparare Piscot cu capsune si bezea
- pentru blat, se bat 5 albusuri spuma, adaugand 100 g de zahar (cate o lingurita) si batand continuu;
- cand se obtine o spuma tare, se adauga si galbenusurile, amestecand; se presara apoi faina si bicarbonatul si se omogenizeaza compozitia, care se toarna intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu si se coace la foc potrivit;
- dupa ce blatul se raceste, se intinde peste el un strat subtire de gem de capsune si jumatati de fructe;
- se bat 4 albusuri cu 200 g de zahar, iar spuma obtinuta se intinde peste capsune si se mai da prajitura la cuptor, pana se rumeneste spuma.