ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Gogosari umpluti cu varza rosie, morcovi si telina

 

 

Gogosari umpluti cu varza rosie, morcovi si telina

 

 

Ingrediente

  • 6 gogosari mari
  • o varza rosie mica
  • un morcov mare
  • o telina potrivita cu tot cu frunze
  • 3 radacini de hrean
  • 2 mere si un ciorchine mic de strugure
  • 2 linguri cu sare grunjoasa
       Saramura:
  • 1/2 l otet
  • 2,5 l apa
  • 3 lg sare grunjoasa6 lg zahar
  • o lg boabe mustar
  • o lg boabe piper
  • foi de dafin

Mod de preparare reteta Gogosari umpluti cu varza rosie, morcovi si telina

Se scot cotoarele de la gogosari cu atentie, se curata bine in interior de seminte si nervuri si se spala, apoi se pun cu gura in jos sa se scurga.
Se curata morcovul, telina si varza, apoi se baga la robot, varza se taie fideluta, iar morcovul si telina ca pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu 2 linguri de sare si se framanta bine, pana se inmoaie putin. Se amesteca si cu 2 linguri de hrean ras.
Se umplu gogosarii cu amestecul de varza si se indeasa bine de tot. Merele se taie rondele mai groase si se pune cate o feliuta la gura fiecarui gogosar.
Intr-un borcan mare si cu gura larga se aseaza cateva tije de telina cu frunze, apoi se aseaza gogosarii, printre ei punandu-se betisoare de hrean, rondele de mar si boabe de struguri. Deasupra se pun iar frunze de telina. Se fierbe solutia de otet cu apa, sare, zahar si condimente si se pune fierbinte in borcan. Se pune capacul iar borcanul se fierbe la bain-marie jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca in oala.