ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Gogosari umpluti cu varza rosie si alba

Gogosari umpluti cu varza rosie si alba



 



Ingrediente:

gogosari, varza alba, varza rosie;
pentru sos: apa, otet, sare grunjoasa, zahar si arome: foi de dafin, seminte de mustar, boabe de piper, cuisoare; miere, conservant.









Cum se procedeaza:

Se spala bine gogosarii, li se indeparteaza cotoarele; se curata varza si se toaca;
Se pregatesc borcanele: se spala bine si se usuca.

Se pregateste zeama de muratura: se pun 3 parti apa si o parte otet de 9 grade, 1 lingura de sare grunjoasa si 3 linguri de zahar la litrul de lichid si se da in clocot. Dupa ce a dat in clocot, se adauga aromele: cateva foi de dafin, 1 lingurita seminte de mustar, o lingurita boabe piper si o jumatate lingurita cuisoare la litrul de lichid. Inainte de a fi turnata in borcane fiertura, se mai adauga cate o lingura de miere la litrul de lichid si se omogenizeaza bine. Eu am adaugat si un pliculet de conservant la 4 litri de fiertura.

In borcanele spalate bine si uscate se aseaza gogosarii umpluti cu varza si se indeasa bine. Puteti adauga in spatiile libere dintre gogosari, pentru aspect, struguri ori felii de morcovi, ori castraveti sau conopida,.


Dupa ce ati umplut toate borcanele turnati fiertura fierbinte urmarind sa depasiti nivelul legumelor (eventual fixati legumele cu niste betisoare ca sa nu se ridice deasupra lichidului), puneti capacele, le infiletati bine si asezati borcanele in camara, la intuneric si racoare.