Ingrediente: rucola, 2-3 pere verzi Bergamot sau Esperen, nuci, fistic, branza Camembert cu mucegai alb sau albastru, susan, ulei de nuci sau masline, zeama de la jumatate de lamaie.
Rucola are un gust usor picant si este agreata de putine persoane, dar in combinatia aceasta va fi delicioasa. Spala frunzele, usuca-le cu un prosop de hartie si rupe-le cu mana intr-un castron. Apoi taie perele cubulete si nu le curata de coaja, acolo au cele mai multe vitamine.
Branza Camembert este crocanta la exterior si foarte cremoasa in interior, va da un gust excelent salatei. Adauga branza cubulete, nucile, fisticul si asezoneaza cu ulei de nuci sau de masline, sare, piper rosu si zeama de la jumatate de lamaie. Pe deasupra se presara susan.
Mie mi-ar fi palcut mai mult cu un dressing cremos, de exemplu iaurt degresat cu menta, insa merge si cu zeama de lamaie sau lime. Pentru un aspect desavarsit (culoare/textura) puteti adauga 2-3 rosii cherry taiate in jumatate, cateva boabe de fasole neagra din conserva si seminte de chimen.
Salata se poate servi cu toast la pranz, fiind foarte racoritoare, sau la cina, alaturi de un piept de pui la gratar.
Merge excelent cu un vin alb demi-dulce sau cu sampanie:)