ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

PRAJITURA CU ZMEURA





Pentru ca va veni sezonul zmeurei m-am gandit sa postez reteta mea de prajitura cu zmeura, o prajitura fina cu gust dulce-acrisor, racoritoare numai buna de savurat in zilele caniculare ce ne asteapta.
Ingrediente necesare
Pentru blat: 4 oua, 5 linguri zahar, 50 ml ulei, 7 linguri de faina, o jumatate pachetel praf de copt.
Crema: 350 gr. zmeura, 7 linguri zahar tos, 300 ml frisca, 250 gr. branza proaspata de vaci (scursa bine) sau mascarpone, 5 linguri zahar pudra, 2 pachetele zahar vanilinat.
Pentru ornat: un pliculet de tort-gellee de la Dr.Oetker.
La blat, se separa ouale, albusurile se bat bine, se adauga treptat zaharul, apoi se incorporeaza galbenusurile amestecate cu uleiul


 iar la final faina amestecata cu praful de copt.
 Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt

si se coace la foc potrivit aproximativ 35-40 minute.
Crema - Zmeura se spala, se pune intr-o cratita cu 7 linguri zahar tos.

Se amesteca pana lasa suc, apoi se lasa sa fiarba la foc mic amestecand continuu aproximativ 10 minute.
Se scurge sucul zmeurei si se pune deoparte (avem nevoie de el pentru ornat)
Se da piureul de zmeura obtinut prin sita (pentru a scapa de seminte) si se lasa deoparte.
Pregatim crema: se mixeaza frisca si se da la rece. Branza se mixeaza si ea pana se face ca o crema, se adauga zaharul pudra si vaniliile, piureul de zmeura apoi se incorporeaza frisca batuta spuma.

Pe blatul racit se pune crema obtinuta si se niveleaza frumos.

Se da la frigider pana poregatim jeleul. Sucul obtinut de la zmeura se amesteca cu un pliculet de tort-gellee Dr.Oetker rosu, se prepara la foc conform instructiunilor de pe plic apoi imediat se pune peste crema (aveti grija ca se intareste rapid).
Se da la rece pentru cel putin 2 ore, apoi se serveste "dupa puteri" cu multa pofta.