- un pepene galben curatat (sa aiba intre 900-1000 gr.)
- 4 galbenusuri de ou
- 200 gr. zahar
- 200 ml frisca lichida
- 3 pliculete zahar vanilinat
- 1 fiola esenta de vanilie
- 2 linguri miere de albine (de salcam)
- 2 linguri votca sau whisky
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 1 pliculet de gelatina (10 gr.)
Poate o sa va intrebati ce cauta alcoolul in inghetata insa pentru cei care nu stiu alcoolul are rolul de a pastra o textura cremoasa inghetatei si cel mai important impiedica formarea cristalelor de gheata. Oricum este o cantitate foarte mica de alcool in comparatie cu cantitatea de inghetata rezultata.
Cum se face: Pepenele se curata, se taie cubulete se pune in blender sau la robot pana se obtine un piure.
Am uitat sa va spun cum se alege un pepene galben copt si bun din piata: pentru a va da seama si a alege corect un pepene copt si proaspat il mirositi la codita. Dar sa revenim: dupa ce am facut pepenele piure, adaugam in el 100 gr. zahar, sucul de la 1/2 de lamaie si votca sau whisky-ul.
Separat galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, zaharul vanilinat si esenta de vanilie pana cand rezulta o crema si zaharul este topit.
In alt vas frisca se mixeaza bine,
apoi cele trei compozitii se amesteca toate impreuna si se mixeaza bine.
Gelatina se dizolva in 4 linguri de apa rece iar cand este umflata se topeste la bain-marin (insa fara a o fierbe), apoi se adauga in compozitia de inghetata.
Se mixeaza bine din nou apoi punem inghetata in caserola pentru a putea fi data la congelator.
Dupa primele 40 minute de stat la congelator se amesteca cu mixerul apoi inca o data dupa alte 2 ore. Pe urma servim. Este foarte foarte buna!