Pentru inghetata avem nevoie de:
- 700 gr. capsuni (spalate si curatate)
- 400 ml iaurt sau Sana (eu am pus iaurt Danone Nutriday de capsuni)
- 250 gr. zahar pudra
- 200 ml frisca lichida
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 2 linguri miere de albine
- sucul de la o jumatate de lamaie
Cum se face: Spalam capsunile bine, le curatam de codite le punem intr-o strecuratoare pentru a se scurge de apa in exces, apoi le punem la robot sau in blender pentru a le face piure.
Piureul obtinut il amestecam cu sucul de la o jumatate de lamaie, pliculetul de zahar vanilinat si zaharul pudra.
Separat mixam frisca bine-bine
adaugam iaurtul si mixam in continuare
apoi adaugam treptat piureul de capsuni.
(Eu am fost nevoita sa schimb vasul pentru ca a fost neincapator.) La final adaugam mierea de albine si mixam din nou bine-bine.
Si este gata! Punem compozitia in caserole (eu am avut caserole tot de inghetata de la Betty Ice, inghetata care mie imi place foarte mult) acoperim si dam la congelator.
Dupa primele 45 minute amestecam inghetata pentru a evita formarea cristalelor de gheata. Apoi mai amestecam inca o data (cine nu e lenes) dupa alte 2 ore. Apoi o mai lasam inca 1-2 ore si o putem savura.
Asa arata cand este gata:
Cine are masina de inghetata poate sa o puna acolo si se face pe loc, deci nu mai are de asteptat atatea ceasuri. Trebuie sa aveti la indemana 2 caserole (nu se vor umple insa va rezulta aproximativ 2000 ml de inghetata). Va poftesc si pe voi la cateva cupe de inghetata facuta in casa.
S-aveti pofta!