Dupa atata dezmat, va propun azi o reteta sanatoasa cu cereale si lapte de soia. Ca ingrediente in batoanele de cereale puteti pune fulgi de porumb, de orz, de ovaz, de grau, arpacas, seminte de susan, floarea soarelui, seminte de dovleac, apoi fructe deshidratate precum chips de banane, capsuni, cirese, visine, coacaze, stafide, papaya, afine, prune, caise etc; mai puteti pune alune zdrobite, nuci, fistic tocat, esente de vanilie, de rom; scortisoara, nucsoara, cuisoare macinate; ca si liant lapte de soia, unt, lapte normal, miere de albine, sirop de agave, zahar brun (sau normal), practic puteti pune ce va doreste inima. Ce am folosit eu de data asta sunt urmatoarele ingrediente:
- 350 gr. fulgi de ovaz
- 30 gr. susan putin prajit
- 50 gr. fulgi de porumb
- 150 gr. fructe deshidratate (caise, stafide, papaya, ananas, cocos, banane) taiate bucatele mici (astea le-am gasit la magazinul naturist din oras, la d-na Adriana)
- 300 ml lapte de soia (tot de la magazinul naturist)
- 1 fiola esenta de vanilie de la Dr. Oetker
- 1 lingurita rasa scortisoara macinata
- 200 gr. miere de albine (ca si indulcitor)
Cum se face: Susanul il punem putin la prajit intr-o tigaie la foc mic.
Apoi amestecam fulgii de ovaz, de porumb si susanul intr-un vas. Separat laptele de soia se pune la foc mic (nu se fierbe) se adauga mierea, esenta si scortisoara pana se dizolva apoi se toarna peste ingredientele uscate.
Se amesteca bine bine, se lasa 10 minute sa se intrepatrunda ingredientele si aromele
apoi le punem in tava tapetata cu hartie de copt, se taseaza cu o lingura si se niveleaza frumos.
Se da la copt 40-50 minute la foc potrivit. Se scoate tava, se taie in batoane in dimensiunea dorita se intorc apoi se mai dau inca 10 minute la cuptor.
Se lasa sa se raceasca iar apoi se pot servi. Merg de minune dimineata langa o cana de ceai sau de cafea dar si seara, sunt foarte bune in curele de slabire si mai mult decat atat sunt sanatoase, nu au zahar deloc si pot fi consumate si atunci cand postim.