Ingrediente: 4 cotlete subtiri (sau cate portii vrei sa faci), 1 kg de ciuperci proaspete (cele mai inchise la culoare sunt foarte bune), 1 kg cartofi (noi, daca se poate:), ceapa verde (2,3 fire), usturoi (3-4 catei), marar, patrunjel, ardei iute, sare, piper, cimbru, oregano, chili sau paprika.
Mod de preparare:
- cartofii se curata si se taie chipsuri. Se aseaza intr-un singur strat intr-o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt. Se presara sare grunjoasa, piper, chili, oregano si putin cimbru, apoi cateva linguri de ulei (4-5). Se amesteca totul foarte bine si se da tava la cuptor (la 200 de grade) timp de 45-50 de minute, pana se rumenesc cartofii frumos.
- ciupercile se scutura de praf si se rup intr-o tigaie neaderenta, impreuna cu firele de ceapa verde si 2 linguri de ulei. Se lasa pe foc pana scade toata apa, apoi se adauga usturoiul pisat, sare, piper si verdeata (marar si patrunjel). Retine! Trebuie sa fie bine scurse de zeama!
- cotletele de porc se trag la tigaie cate 3-4 minute pe fiecare parte cu sare, piper, chili
- cand cartofii sunt gata, in tava de cuptor in care s-au facut se adauga ciupercile si se amesteca bine. Apoi, deaspura se aseaza bucatile de carne si se orneaza cu ardei iute
- se lasa tava la cuptor timp de 25 de minute la foc mediu.
- aceasta mancare se serveste cu salata verde:)