Am invatat aceasta reteta de la un mare cofetar si va pot spune ca, desi pare complicata, este foarte usor de facut si extrem de eleganta. Nu conteaza cat de priceput esti in bucatarie, daca ai imaginatie cred ca vei reusi sa faci cele mai bune preparate. Cel mai important lucru de care ai nevoie este... pasiunea! Iata mai jos reteta prajiturii "Fantezie cu fistic"...
Ingrediente: un blat de pandispan (cumparat sau facut , frisca (o cutie mica de frisca lichida), fistic, crema de ciocolata (ciocolata topita), zahar tos (250 gr).
Mod de preparare:
- blatul de pandispan trebuie sa fie subtire. Daca il cumparati, taiati dintr-o foaie cercuri cu diametrul de 6 cm. Daca il faceti, turnati compozitia intr-o tava de cuptor si nu in una de tort. Apoi cand s-a racit, taiati acele cercuri.
- frisca se bate bine. Pe fiecare cerc din blat se pune frisca si se presara putin fistic. Se lipesc 3 cercuri astfel ornate intre ele, astfel incat ultimul sa fie fara frisca (la exterior).
- se topesc 300 g ciocolata in bain-marie si se amesteca putina frisca in compozitie.
- prajiturelele din blat cu frisca se aseaza pe un gratar, prevazut cu un vas dedesubt. Crema de ciocolata se toarna peste ele, astfel incat sa le acopere in totalitate.
- se iau prajiturile de pe gratar, se pun pe o farfurie si se presara mult fistic pe deasupra si in lateral.
- zaharul se topeste (ca pentru zahar ars) si se face pe o foaie pergament un grilaj (arunci pur si simplu cu zaharul lichid in diverse directii folosind o lingura sau o furculita, avand grija sa nu te arzi). Firele de zahar se usuca si formeaza un "grilaj" subtire si elegant, numai bun de pus peste prajitura noastra.
va doresc pofta buna