ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Crema de ciocolata cu fructe de padure

 

 

 

 

Aceasta este o reteta frantuzeasca, extrem de usor de facut, clasica, cu un gust si un aspect desavarsite! Intr-o seara rece sau intr-o dupa-amiaza de weekend puteti sa realizati aceasta crema pentru bucuria intregii familii.

Este prima data cand prepar aceasta reteta si credeti-ma, se face intr-o clipa, desi pare destul de complicat.
 
Ingrediente:
-         4 oua (doar galbenusurile)
-         o ciocolata amaruie cu peste 70% cacao
-         300-400 ml lapte degresat
-         rom
-         un baton de vanilie (eu am avut doar esenta de vanilie de buna calitate)
-         frisca
-         fructe de padure (in cazul acesta – mure!)
 
Galbenusurile de la 4 oua se amesteca bine intr-un castron, cu putin zahar vanilat (pentru cine vrea crema mai dulce, tinand cont ca folosim ciocolata amaruie, se poate adauga zahar la oua).
Ciocolata se rupe bucati si se pune intr-un vas in bain-marie, amestecand continuu pana se topeste.
In acest timp, laptele se pune la fiert cu rom si vanilie.
Cand crema de ciocolata este gata, se toarna fierbinte peste galbenusurile de ou, amestecand bine.
Apoi, dupa ce s-a incorporat, se poate pune laptele aromat, cald. Se amesteca pana obtinem o ciocolata calda.
 
 Acest sos minunat de ciocolata amaruie se toarna in cesti de cafea,

care se pun intr-o tava de cuptor plina cu apa pe jumatate. Tava se introduce in cuptorul incins pentru 15-20 de minute (apa din tava nu trebuie sa fiarba). Crema este gata cand pe suprafata ei veti vedea o pojghita subtire de ciocolata,  ca la budinca.
Se scot cescutele din cuptor, se lasa la racit si apoi se pun in frigider pentru 1-2 ore. In acest timp, se bate frisca la mixer, conform indicatiilor de pe ambalaj.
 
Cand au trecut 2 ore, se scot cescutele cu crema din frigider, se orneaza cu frisca si fructe de padure.