La un film bun, merge si un desert interesant! De aceea am ales aseara sa prepar Crêpe Suzette, o reteta clasica frantuzeasca constand in clatite in sos caramelizat de zahar, suc de portocale si lichior.
Se spune ca aceasta reteta ar fi fost inventata la restaurantul Café de Paris din Monte Carlo pentru viitorul Rege al Angliei, King Edward VII, in 1895. Reteta este acum foarte populara in toata lumea! Ideal ar fi sa flambezi clatitele cu putin lichior Grand Marnier, care este o combinatie de cognac cu bitter orange, insa pentru acasa, renuntam la aceasta parte spectaculoasa si le pregatim rapid.
Am facut un aluat simplu de clatite din 5 oua, putina sare, putin zahar, vanilie, coaja de portocala si faina. Pentru ca nu aveam lapte in casa in acel moment, am folosit apa plata (daca aveti, folositi apa carbogazoasa sau lapte), care a conferit aluatului o structura cremoasa, dar nu foarte subtire.
Am copt clatitele intr-o tigaie neaderenta, foarte putin, cat sa prinda culoare. Apoi in aceeasi tigaie am presarat 1-2 lingurite zahar tos, 2 linguri de suc proaspat stors de portocale, amestecat cu scortisoara si rom. Peste acest sos am pus cate 3-4 clatite impaturite. Le-am lasat sa se patrunda cu aromele din tigaie si apoi le-am asezat pe o farfurie intinsa.
Se pot servi cu frisca, inghetata sau doar cu felii de portocala si o cafea aromata!